您当前的位置:首页 > 试题专库 > 中学库

期末测试卷(一)

2018-03-29 15:52:44 来源:  作者:
摘要:   听力部分(20分)  一、听句子,根据其意思选择适当答语。(5分)  ( )1. A. How are you, Sam? B. How do you do, Sam? C. Fine, thanks, Sam. And you?  ( )2. A. How d

   听力部分(20分)

  一、听句子,根据其意思选择适当答语。(5分)

  ( )1. A. How are you, Sam? B. How do you do, Sam? C. Fine, thanks, Sam. And you?

  ( )2. A. How do you do?  B. Fine, thank you. C. Good morning.

  ( )3. A. It’s big. B. It’s blue. C. It’s old.

  ( )4. A. Yes, I am. B. Yes, she is. C. No, it isn’t.

  ( )5. A. I’m in Class 1. B. I’m Jane. C. I’m twelve.

  

  二、找出与所听句子意思相同或相近的选项。(5分)

  ( )1. A. They look the same. B. They are in Class 1. C. They are young.

  ( )2. A. He is a Chinese. B. She is an English. C. He is a student.

  ( )3. A. It’s 7:20. B. It’s 7:30. C. It’s 7:10.

  ( )4. A. John has a jacket. It’s blue. B. John’s coat is red. C. John has a brown jacket.

  ( )5. A. This is not Bob’s shirt. B. This isn’t a shirt. C. This is Bob’s shirt.

  

  三、听对话和对话后面提出的问题,选择正确答案。(5分)

  ( )1. A. Mary is. B. Tom is. C. Mary and Tom are.

  ( )2. A. He’s Ann’s brother. B. He’s under the tree. C. He’s in a yellow shirt.

  ( )3. A. In the car. B. Under the car. C. Behind the car.

  ( )4. A. It’s in the room. B. It’s under the tree. C. It’s behind the tree.

  ( )5. A. It’s 38. B. It’s 39. C. It’s 40.

  

  四、听短文和短文后面的问题,选择正确答案。(5分)

  ( )1. A. It’s Lucy’s. B. It’s Ann’s. C. It’s Lily’s.

  ( )2. A. It’s on the chair. B. It’s on the floor. C. It’s on the desk.

  ( )3. A. Yes, it is. B. No, it isn’t. C. No, it is.

  ( )4. A. Her skirt and trousers. B. Her hat. C. Her shoes.

  ( )5. A. On her bed. B. On the chair. C. On her desk.

  

  笔试部分(80分)

  一、下列各组词中,有一个词划线部分的读音与其他三个词划线部分的读音不同,请选出。(10分)

  ( )1. A. clothes B. home C. hello D. sorry   ( )2. A. duty B. student C. bus D. excuse

  ( )3. A. clock B. those C. go D. coat      ( )4. A. bus B. put C. cup D. up

  ( )5. A. down B. brown C. yellow D. how   ( )6. A. desk B. next C. dress D. we

  ( )7. A. cake B. hat C. baby D. same      ( )8. A. look B. room C. school D. broom

  ( )9. A. think B. thank C. they D. three   ( )10. A. school B. Chinese C. chair D. teacher

  

  二、从所给选项中,选出与句中划线部分的意思相同或相近的解释。(5分)

  ( )1. My sweater is red. Mary’s is yellow.

  A. She’s B. her sweater C. Hers

  ( )2. Whose is this car?

  A. Whose car is this? B. Who’s this car? C. Whose this car is?

  ( )3. That red bike is mine.

  A. mine bike B. my bike C. my

  ( )4. Tom’s desk is here. Lucy and Lily’s are over there.

  A. The twins’ B. The twins C. The twin’s

  ( )5. Is Polly a kite? No, it is a bird.

  A. kite B. cat C. Polly

  

  三、根据句子的意思,用括号中所给单词的适当形式填空。(6分)

  1. Mary has two red. _______. (box)

  2. This pen isn’t yours. I think it’s _________. (he)

  3. Mr Wang is a good ___________. (work)

  4. Whose clothes are these? They are _________. (they)

  5. Miss Li is a _________ teacher. (China)

  6. We go to school at seven _________ in the morning. (clock)

  

  四、选择填空。(15分)

  ( )1. What’s this ______ English?

  A. on B. in C. at D. for

  ( )2. Tom is ______ American boy. We are in the same class.

  A. an B. a C. the D. \

  ( )3. Please give ________ the red apple.

  A. I B. my C. me D. mine

  ( )4. “_________ old are you?” “I’m twelve.”

  A. Where B. What C. Who D. How

  ( )5. Today we have _________.

  A. new two students B. two new student C. two new students D. new students two

  ( )6. What’s that? Is it an apple _______ a pear?

  A. or B. and C. look D. of

  ( )7. How old ________ the twins?

  A. am B. is C. Are D. are

  ( )8. “________ that?” “I think it’s Sam.”

  A. What’s B. Who’s C. Whose D. Where’s

  ( )9. Li Fang, please _______ the new students today.

  A. look after B. look the same C. look D. looks

  ( )10. ________ names are Lucy and Lily.

  A. their B. they C. Their D. Theirs

  ( )11. “Nice to meet you!” “________.”

  A. Nice to meet you, too B. How are you C. How do you do D. Thank you

  ( )12. “Can you see my ruler?” “Sorry, _________.”

  A. I don’t B. I’m not C. I can’t D. I can

  ( )13. “Where are the brooms?” “They are ______ the door.”

  A. under B. behind C. in D. to

  ( )14. “What’s this?” “It’s _______ egg. It’s _______ white egg.”

  A. a, an B. a, a C. an, an D. an, a

  ( )15. “Whose watch is this?” “Let me see. It’s my ___________.”

  A. sister B. sister’s C. sisters D. sister is

  

  五、从Ⅱ栏中找出Ⅰ栏中各句的恰当答语。(9分)

     Ⅰ            Ⅱ

  ( )1. Are you on duty today?  A. I’m 25.

  ( )2. Can’t you see it?     B. It’s brown.

  ( )3. How old are you?     C. That one, over there.

  ( )4. Which is my chair?    D. That’s all right.

  ( )5. How are you?      E. Good morning!

  ( )6. What colour is it?    F. Yes, I can.

  ( )7. I’m sorry. I’m late.    G. I’m very well.

  ( )8. Good morning!     H. It’s Mary.

  ( )9. Who’s the girl in the car?  I. Yes, I am.

  

  六、根据上下文提示,补全对话。每空一词,缩写算一词。(10分)

  Li Min: Hello! How are you?

  Lucy: 1.       , thank you!

  Li Min: Are you Lily?

  Lucy: No. 2.       Lucy.

  Li Min: Sorry. You 3.       Lily look 4.       5.      .

  Is Lily here, too?

  Lucy: No. she is not 6.       school today.

  Li Min: 7.       is she?

  Lucy: She is not well today.

  Li Min: Where is she? 8.      she at home?

  Lucy: Yes, she is.

  Li Min: Look! 9.      that? That’s Lily! Hello, Lily, how 10.      you?

  Lily: I’m OK now. Thank you!

  

  七、按要求进行句型转换,每空一词。(10分)

  1. This is a new watch. (改为复数形式)

  ________________ _________ new ___________.

  2. They are old men. (改为单数形式)

  ______________________________ .

  3. This is Tom’s bike. (就划线部分提问)

  _____________________________?

  4. This woman is her Chinese teacher. (就划线部分提问)

  __________ is this woman?

  5. Tom is Ann’s brother. (改为否定句)
Tom _______ Ann’s brother.

  

  八、阅读下列短文,根据短文内容,从各题所给的四个选项中,选择最佳的一项。(5分)

  My name is Lin Ping. I’m twenty – six, I teach English in No. 19 Middle School. I go to the school at seven in the morning. I have forty – eight students in my class. Twenty – six are boys and twenty – two are girls.

  Tom and Jim are my new students. They are twins. They look the same. They are American boys. They like English and they like Chinese, too. They are good students.

  ( )1. “How old is Lin Ping?” “He is ________.” A.24 B.36 C.26

  ( )2. Is Lin Ping an English teacher? A. Yes, he is. B. No, he isn’t. C. Yes, he isn’t.

  ( )3. Lin Ping has __________ students in his class. A.26 B.22 C.48

  ( )4. “Who are Tom and Jim?” “They are ______ boys.”

  A. English B. American C. Chinese

  ( )5. Are they twins? A. Yes, they are. B. No, they aren’t. C. They are good students.

  

  九、完形填空。(10分)

  This is  1  classroom. It is a nice  2  room. The  3  are big and the walls are  4 . There is a blackboard on the wall  5  there is a map  6  the wall, too. It’s a map  7  China. There is a big desk in the classroom. It is the  8  desk. There are forty – five small (小的)  9  in the  10 . They are ours.

  ( )1. A. we B.us C. our D. ours

  ( )2. A. big B. biger C. small D. smaller

  ( )3. A. window B. windows C. windows’ D. window’s

  ( )4. A. black B. red C. blue D. white

  ( )5. A. and B. but C. or D. so

  ( )6. A. for B. of C.in D. on

  ( )7. A. over B. of C. at D. on

  ( )8. A. teachers B. teacher C. teacher’s D. teachers’

  ( )9. A. desk and chairs B. desks and chairs C. desks and chair D. desks or chair

  ( )10. A. classroom B. bedroom C. sitting – room D. reading – room

  

  

  

  参考答案

  听力部分

  一、1. Hi, Sam. How are you? (C)

  2. How do you do? (A)

  3. What colour is your new coat? (B)

  4. Are you a student? (A)

  5. How old are you? (C)

  二、1. Lucy and Lily are twins (A)

  2. Sam is in No. 8 Middle School. (C)

  3. It’s half past seven now. (B)

  4. John’s jacket is brown. (C)

  5. Bob, this shirt is not yours. (A)

  

  三、1. A: Is Mary on duty today?

  B: No, she isn’t. Tom’s on duty today.

  Q: Who’s on duty today? (B)

  2. A: Excuse me, Peter. Who’s the girl under the tree?

  B: The girl in the yellow skirt?

  A: No, the one in the green skirt.

  B: She is my sister, Ann.

  Q: Who is Peter? (A)

  3. A: What can you see in the picture, Mike?

  B: I can see a car, and Lily is behind it.

  Q: Where’s Lily? (C)

  4. A: Where is your bike? B: It’s under the tree.

  Q: Where is the boy’s bike? (B)

  5. A: What’s twenty – five and fifteen?

  B: It’s forty.

  Q: What’s twenty – five and fifteen? (C)

  

  四、This is Lily’s bedroom. Lily’s sweater is on the chair. Her hat is behind the door. Her trousers are on her bed. Her skirt is on the bed, too. Where are her shoes? I think they are under her bed. You can see some flowers. They are under the window. Her light is on the desk. Some books and a pencil – box are on the desk, too. Now here are the questions, please listen carefully.

  Q1. Whose bedroom is it? Q2. Where is Lily’s sweater?

  Q3. Is her hat under the desk? Q4. What are on her bed?

  Q5. Where is her light?

  (1.C 2.A 3.B 4.A 5.C)

  

  笔试部分

  一、1.D 2.C 3.A 4.B 5.C 6.D 7.B 8.A 9.C 10.A

  二、1.C 2.A 3.B 4.A 5.C

  三、1. boxes 2. his 3. worker 4. theirs 5. Chinese 6. o’clock

  四、1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 6.A 7.D 8.B 9.A 10.C 11.A 12.C 13.B 14.D 15.B

  五、1.I 2.F 3.A 4.C 5.G 6.B 7.D 8.E 9.H

  六、1. Fine 2. I’m 3. and 4. the 5. same 6.at 7. How 8. Is 9. Who’s 10. are

  七、1. These are watches 2. He is an old man 3. Whose bike is this 4. Who 5. isn’t

  八、1.C 2.A 3.C 4.B 5.A

  九、1.C 2.A 3.B 4.D 5.A 6.D 7.B 8.C 9.B 10.A

热门推荐
返回顶部